duminică, 24 iulie 2011

Beneficiile pepenelui rosu

Hei iubitori de pepene rosu :>!
De multe ori imi faceam griji ca ma ingras sau orice altceva cand mancam pepene rosu cam cat pentru o vacuta.. De fapt, studiile arata ca este ideal pentru ochi si hidratare si contine antioxidanti..
"Reduce riscul aparitiei cancerului de colon, astmului, bolilor de inima, osteoporozei, artritei si cancerului de prostata."(medicina-naturista.ro)
Iar pentru cei ca mine : o cantitate mare de pepene introdusa in dieta scade "vizibil" riscul aparitiei cancerului. De asemenea , se imbunatateste vederea si scade riscul orbirii premature.
"Profil nutritiv per portie:
Vitamina A: 10%
Vitamina C: 25%
Vitamina B6: 10%
Vitamina B1: 10%
Magneziu: 7%
Potasiu: 5%"(medicina-naturista.ro)

Beneficiile pentru sanatate sunt atribuite in mare parte nutrientilor continuti. Vitamina C este nutrientul principal din pepenele rosu si este unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti pana acum. Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale pentru dieta umana, iar deficienta de magneziu are efecte negative extrem de neplacute."
De asemena, cand mancam, creierul produce mai multa dopamina , substanta ce "intretine" fericirea si de asemenea, previne Parkinsonul. Deci , poti manca ceva delicios , cu putine kcalorii.. De ce nu ?
P.S Pepenele poate fi un inlocuitor al tigarilor, acesta producand aceiasi substanta ce determina creierul sa secrete "hormonul fericirii"
                                                                                                           By Anda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu